Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Snittar med skagenröra

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Enkelt recept på festliga snittar med skagenröra. Gör dem på tunnbröd som du rostar, blir härligt knapriga. toppa med skagenröra och rom. Perfekta skagensnittar att bjuda på till nyårsdrinken!

Presenteras av Polarbröd: Detta är ett redaktionellt recept från Mitt kök som ingår i ett ämne som Polarbröd valt att sponsra. Företaget har inget inflytande över receptets innehåll. Polarbröd har valt att sponsra detta då de har ett bröd som passar till just dessa snittar.

Ingredienser

10 stycken
  • Mjukt tunnbröd
  • 250 g räkor med skal
  • 1/2 dl majonnäs
  • 1/2 dl crème fraîche
  • 1/4 knippe dill
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • stenbitsrom, rödlök och färsk dill till garnering

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader, klipp tunnbrödet i bitar om cirka 4x4 cm, rosta 5 minuter.
  2. Skala räkorna, ta undan några till garnering och hacka resten grovt.
  3. Lägg räkorna i en bunke och blanda med majonnäs och crème fraîche.
  4. Tillsätt hackad dill, pressad citronsaft och smaksätt med salt och peppar.
  5. Klicka på skagenröra.
  6. Toppa med stenbitsrom, finhackad rödlök och färsk dill.