Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Snittar med rödbetssallad och köttbullar

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 9 st har redan röstat

Vad sägs om färgglada och supergoda snittar i form av köttbullemacka i miniformat? Enkla att göra och blir så fina att servera till glöggmingel och på julbordet.

Presenteras av Polarbröd: Detta är ett redaktionellt recept från Mitt kök som ingår i ett ämne som Polarbröd valt att sponsra. Företaget har inget inflytande över receptets innehåll. Polarbröd har valt att sponsra detta då de har ett bröd som passar till just dessa snittar.

Ingredienser

10 stycken
  • Mjukt tunnbröd
  • 1/2 äpple
  • 1/4 liten purjolök
  • 1 dl inlagda rödbetor
  • 125 g kesella
  • 1 tsk riven pepparrot
  • 1/2 msk rödbetslag
  • salt
  • 10-12 köttbullar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader, klipp tunnbrödet i bitar om cirka 4x4 cm, rosta 5 minuter.
  2. Rödbetssallad: Skär rödbetorna och äpplet i små, fina tärningar. Finstrimla purjolöken.
  3. Blanda äpple, purjolök, rödbetor, kesella, pepparrot och rödbetslag. Smaka av med salt.
  4. Klicka på rödbetssallad.
  5. Toppa med köttbullar, gräslök och rostad lök. Klart!