Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Snittar med pesto på surdegsknäcke

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

6 personer
  • 200 g edamamebönor
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 5-6 msk kallpressad rapsolja eller neutral olja
  • 1/2 dl pinjenötter
  • 30 g riven parmesanost (30 mån)
  • salt och peppar
  • Tips! Riv i lite citronskal för extra smak

Surdegsknäcke

  • Surdegstunnbröd
  • Olivolja
  • Flingsalt
  • Parmesanost

Så här gör du

  1. SURDEGSKNÄCKE: Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skär surdegstunnbröd i några centimeter smala längder.
  3. Pensla på lite olivolja, strö över flingsalt och riven parmesan.
  4. Grädda i ugnen tills gyllenbruna. Ta ut för att svalna.
  5. EDAMAMEPESTO: Mixa edamamebönor, vitlök och olja.
  6. Tillsätt nötterna och fortsätt mixa relativt slätt. (Är man nötallergiker kan man byta ut pinjenötterna mot rostade solrosfrön.)
  7. Riv i parmesan. Smaka upp med salt & peppar och ev. rivet citronskal.
  8. Fyll upp i små portionsglas.
  9. Låt stå svalt fram till servering. Garnera med surdegsknäcke.