Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Snittar med julskinka och granatäpple

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Snittar på julskinka passar fint till glöggen.

Ingredienser

6 st
  • 3 st skivor vörtbröd
  • smör, till stekning av bröden
  • 50 g jungfrusallad eller rucolasallad, en ask
  • 6 st tunna skivor julskinka

Senapskräm:

  • 3 msk grovkornig senap
  • 1,5 msk majonnäs
  • 1-2 tsk apelsinskal, rivet

Till garnering:

  • 1 st granatäpple

Så här gör du

  1. Börja med att halvera och gröpa ur granatäppelkärnorna, låt rinna av i ett durkslag.
  2. Gör senapskrämen: Blanda alla ingredienser i en skål. Smaka av och ställ in en stund i kyl.
  3. Skär varje skiva bröd i två trekantiga snittar. Hetta upp smör i en stekpanna och stek skivorna gyllene på båda sidor. Lägg upp snittarna på ett serveringsfat.
  4. Fördela sallad och skinkskivor på snittarna. Lägg på en klick senapskräm och garnera med granatäppelkärnorna.