Logga in här

Snickerskakor

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 16 st har redan röstat

Ingredienser

1 portion

Botten

  • 7 st sockerfria digestivekex
  • 1,5 dl saltade jordnötter
  • 1/2 dl riven kokos
  • 2 msk rumstempererad kokosolja
  • 2 st urkärnade dadlar

Karamell

  • 18 st färska, urkärnade dadlar
  • 1/2 dl saltade jordnötter
  • en skvätt vatten

Choklad

  • 4 tsk kokosolja
  • 4 tsk kakao
  • 4 tsk flytande honung

Så här gör du

  1. Blötlägg de urkärnade dadlarna till karamellen genom att lägga dem i en liten skål och fyll i vatten tills de täcks. Ca 30 min.
  2. Bryt ner digestivekexen i en mixer och mixa sedan tillsammans med jordnötterna och 2 dadlar till smulor. Tillsätt sedan kokosoljan och den rivna kokosen och mixa till en massa. Tryck ut blandningen i en bakplåtspappersklädd form (ca 20x30 cm), täck över med plastfolie och ställ in i frysen i minst 30 min tills bottnen stelnat.
  3. Häll av vattnet från dadlarna och mixa dem på hög hastighet tills de bildar en kräm. Tillsätt eventuellt en skvätt vatten för att få en krämig konsistens. Mixa sist ner jordnötterna lite snabbt så att de jämt bara sönderdelas litegrann. Bred ut karmellagret över den frysta digestivebottnen och ställ sedan åter tillbaka in i frysen i minst 60 min, gärna längre!
  4. Smält kokosoljan och blanda samman med kakaon och honungen. Bred ut chokladsmeten över det frysta karamellagret och ställ sedan tillbaka in i frysen för att stelna innan uppskärning. Dela i önskvärd storlek och förvara sedan i frysen om inte alla äts upp direkt!