Logga in här

Snickersglass med mjölkchokladganache

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner

Vaniljglass

  • 1 vaniljstång
  • 4 dl mjölk
  • 3 ½ dl vispgrädde
  • 6 äggulor
  • 2 dl strösocker

Mjölkchokladganache

  • 100 g mjölkchoklad
  • 1 dl vispgrädde

Kolasås

  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • ½ dl ljus sirap
  • ½ tsk vaniljsocker
  • 1 msk smör, mjukt

Tillbehör

  • 1 dl jordnötter

Så här gör du

  1. Vaniljglass: Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp vaniljstången och fröna med mjölk och grädde.
  2. Vispa upp äggulor och socker. Häll i den varma vätskan i äggsmeten, vispa under tiden.
  3. Häll tillbaka massan i kastrullen och sjud till 84 grader, tills det börjar tjockna, vispa kraftigt under tiden.
  4. Sila massan och kyl ner den i ett iskallt vattenbad.
  5. Kör glassmassan i glassmaskin tills den är fast och krämig. Kyl ner glassen i frysen i cirka 1 timme så går den lättare att kula upp.
  6. Mjölkchokladganache: Hacka chokladen och lägg den i en skål.
  7. Koka upp grädden och häll den över chokladen, rör tills all choklad smält.
  8. Fördela ganachen i fyra djupa skålar eller tallrikar. Låt ganachen stelna i rumstemperatur.
  9. Kolasås: Koka upp grädde, socker, sirap och vaniljsocker. Sjud i 3–4 minuter.
  10. Dra av från värmen och vispa i smöret.
  11. Servering: Hacka jordnötterna grovt. Lägg en kula vaniljglass på ganachen, strö över jordnötterna och ringla över kolasås.