Snickersbrownies

Foto: Ove Lindfors
Ingredienser
12 stycken
- 100 g mörk choklad
- 100 g smör
- 2 stora ägg
- 1 1/2 dl rörsocker
- 1 1/2 dl vetemjöl
- 2 msk kakao
- 1 1/2 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljpulver
- 3 Snickers, 150 g
- 1/2 dl salta jordnötter
Till garnering
- kakao
Så här gör du
- Klä en liten långpanna som mäter cirka 20x30 centimeter med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 175 grader.
- Bryt den mörka chokladen i bitar. Smält smöret. Ta från värmen, blanda i chokladen och rör tills den smält.
- Vispa ägg och socker pösigt. Vispa ner chokladsmeten i äggvispet.
- Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vaniljpulver. Vispa ner det i smeten.
- Häll smeten i formen. Skär varje Snickers i sex bitar och tryck försiktigt ner i smeten. Strö över jordnötter och tryck ner en aning.
- Grädda i mitten av ugnen cirka 18 minuter. Låt kallna.
- Kakan kan förvaras i kylen, men låt stå en stund i rumstemperatur före servering så att kakan blir ”lagom kladdig”. Skär i rutor och pudra över kakao vid servering.

Du kanske även gillar
Populära recept