Logga in här

Snabbt knäckebröd med hasselnötter

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 14 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 2 dl majsmjöl
  • 100 g hasselnötter
  • 1 dl solroskärnor
  • 0,5 dl linfrön, krossade
  • 0,5 dl linfrön hela
  • 1 dl hett vatten
  • 0,5 dl rapsolja
  • 0,5 dl fint riven grevéost
  • flingsalt

Så här gör du

  1. Hacka nötterna grovt och blanda i en bunke tillsammans med alla ingredisenser.
  2. Ta sedan smeten och blanda ut på ett bakplåtspapper, lägg ytterligare ett bakplåtspapper ovanpå och kavla/pallat ut smeten tills den är ca 3 milimeter tjock.
  3. Dra bort det övre pappret och krydda med flingsalt.
  4. Baka i ugnen på 200 grader ca 20 minuter eller tills brödet börjat få fin färg.
  5. Ta ut och låt det svalna innan du bryter det i bitar.