Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Snabbrimmad torsk med färska tomater och brynt citronsmör

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 4 bitar torskfilé à 150 gram vardera
  • 1 2,5 % rimlag
  • 6 dl blandade cocktailtomater
  • 1 citron, saften och skalet
  • 1 bananschalottenlök
  • 1 dill
  • 150 g smör
  • potatis

Så här gör du

  1. Koka potatisen till servering.
  2. Lägg torsken i en hög ungsfast form.
  3. Slå sedan rimlagen över fisken så att den täcker fiken.
  4. Låt sedan torsken tillagas i ugnen på 150 grader i ca 20 minuter beroende på storlek.
  5. Ta fram en stor kastrull med kokande vatten samt en skål eller bunke med iskallt vatten.
  6. ”Kryssa” alla tomater, dvs. skär ett litet snitt i tomaten där kvisten har suttit, det gör att skinnet kommer släppa när tomaten hamnar i kokande vatten.
  7. Lägg de kryssade tomaterna i det kokande vattnet, de ska bara doppas så att skinnet spricker. Sedan ska de snabbt kylas ner i det iskalla vattnet. När de kommit ner i temperatur, ta upp tomaterna och pilla bort skalet.
  8. Skiva tunna ringar av löken och riv skalet på citronen.
  9. Bryn smöret i en stekpanna, lägg ner ca 90 % av smöret i pannan. När smöret blivit brynt och en nötig doft sprider sig i köket, lyft av pannan från spisen och klicka i det sista smöret. Då kyls det brynta smöret ner snabbare och riskerar inte att bli bränt.
  10. Vänd ner lök, tomater, citronskal och saft i det brynta smöret.
  11. Avsluta med att salta och peppra samt plocka ner dill till servering.
  12. Häll av potatisen och servera fisken utan rimlagen.
  13. Toppa med det brynta smöret med tomat och lök samt dill.
1 kommentar om "Snabbrimmad torsk med färska tomater och brynt citronsmör"
  • Eva Wastenson
    Eva Wastenson

    Tommy Myllimäkis recept, eller hur?
    Väldigt bra och gott!