Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Snabbakat semesterbröd med yoghurt

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 17 st har redan röstat

Ingredienser

1 bröd
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bikarbonat
  • 3 dl grahamsmjöl
  • ¾ dl solroskärnor
  • 3 dl yoghurt, 3 %
  • 2 msk sirap
  • 1 msk rapsolja
  • smör och mjöl till formen

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj och mjöla en avlång brödform.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Blanda yoghurt, sirap och olja i en annan skål.
  3. Blanda ihop allt till en ganska kladdig deg. Lägg degen i brödformen och grädda mitt i ugnen i cirka 40 minuter.
  4. Låt brödet vila i 5 minuter i formen. Vänd upp brödet på ett galler och låt svalna under bakduk.