Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Snabba senapssillen med kapris

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 28 st har redan röstat

Ingredienser

1 burk
  • 1 st 5-minuterssill, burk
  • 1 dl kapris
  • 1 st gul lök
  • 0,5 dl dijonsenap
  • 1 dl grov och söt senap
  • 2,5 tsk vitvinsvinäger
  • 1 dl brunt farinsocker
  • 1 dl rapsolja
  • 0,5 msk kaprislag, från kaprisburken
  • 1 dl finhackad dill
  • svartpeppar och senap

Så här gör du

  1. Skölj sillen noga i kallt vatten och skär den i munsbitar. Hacka kaprisen grovt. Skär löken i ringar. Rör samman senapssorterna med vinäger och farinsocker. Tillsätt oljan droppvis under tiden som du vispar kraftigt.
  2. Rör ner kaprislagen, kapris, lök och dill. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner sillen och låt helst stå ett par timmar innan servering så att sillen hinner dra åt sig av smakerna.