Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Snabba pepparnötter med rostade hasselnötter

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Dekorativa småkakor med kristyr och rostade hasselnötter.

Ingredienser

40 stycken

Rostade hasselnötter

  • 40 hasselnötter

Pepparnötter

  • 100 g smör
  • 1 dl ekologiskt rörströsocker
  • 1 msk ekologisk ljus sirap
  • 2 msk uppvispat ägg
  • 1 msk naturell yoghurt
  • 1 msk pepparkakskrydda
  • 3 dl vetemjöl

Kristyr

  • 1 äggvita
  • 3 dl florsocker
  • 2 droppar citronsaft

Så här gör du

  1. Rostade nötter: Sätt ugnen på 200 grader. Bred ut nötterna på en plåt och rosta i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Lägg dem på en kökshandduk och vik över ena halvan. Gnugga nötterna mot varandra tills skalet lossnar. Låt dem kallna.
  2. Pepparnötter: Sänk ugnen till 175 grader. Rör smör, socker och sirap smidigt. Tillsätt ägg, yoghurt och pepparkakskryddor. Blanda mjölet med bikarbonat och blanda ner till en deg.
  3. Rulla degen i kulor, cirka 2 centimeter i diameter. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Tryck fast en rostad hasselnöt på toppen. Grädda kakorna i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Låt kallna på galler.
  4. Kristyr: Vispa samman äggvita, florsocker och citronsaft till en fluffig kristyr. Lägg i spritspåse med ett ministjärntyll. Garnera små toppar av kristyr på kakorna. Låt den stelna innan kakorna serveras eller läggs i kakburk.