Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Snabba minipajer med kyckling, bacon och majs

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Med färdigköpt smördeg går de här pajerna supersnabbt att svänga ihop till middagen.


Ingredienser

10 stycken

  • 1 rulle kyld smördeg, 425 g
  • 
folie- eller mazarinformar

  • 1 ägg


Fyllning:


  • 400 g kycklingfärs

  • 1 pkt bacon

  • 1 liten burk majs

  • 1 dl lagrad ost, grovriven


Äggstanning

  • 
3 äggulor

  • 3 dl gräddfil

  • 1/2 dl finhackad gräslök

  • salt

  • nymalen svartpeppar

Så här gör du

  1. 
Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Skär ut kvadrater ur den kavlade smördegen, cirka 6 x 6 centimeter stora. Lägg degplattorna i formarna så att kanterna hänger lite utanför. Pensla med uppvispat ägg.

  3. Strimla baconen och stek gyllene, tillsätt kycklingfärsen. Fortsätt steka tills färsen är genomstekt. Tillsätt majsen och rör om. Fördela kycklingfärs, bacon och majsen tillsammans med den rivna osten i formarna.

  4. Vispa samman äggulor, gräddfil, gräslök, salt och peppar och häll över försiktigt.

  5. Grädda mitt i ugnen cirka 25 minuter, sänk värmen till 175 grader efter halva tiden. Pajen är klar när fyllningen stannat och pajdegen blivit gyllenbrun.