Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Snabba kanelbullar


Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 45 st har redan röstat

Kanelbullar är ju så gott och här är ett recept som går fort att baka. Jästiden är endast 15 minuter vilket gör att du kan baka vetebröd på rekordtid. Servera dem nygräddade med ett glas kall mjölk eller en kopp kaffe – njut!

Här använder vi jäsblandning (en blandning av torrjäst och bakpulver) och degen behöver bara jäsa en kvart.

Ingredienser

40 st

  • ca 15 dl vetemjöl

  • 1 Quick jästblandning (dr Oetker)

  • 1/2 tsk salt

  • 1 1/2 dl strösocker

  • 1/2 msk kardemumma (stött)

  • 150 g smör

  • 5 dl mjölk

  • 1 1/2 dl kesella (1% )


Fyllning:


  • 75 g smör (rumstempererat)

  • 1 dl strösocker
  • 3 tsk 
kanel, malen

  • 2 tsk vaniljsocker


Pensling & garnering:


  • 1 ägg

  • 1 msk mjölk
  • 
pärlsocker (och/eller mandelflagor)

  • florsocker


Så här gör du

  1. Börja med att röra samman ingredienserna till fyllningen.

  2. Blanda mjöl och jästblandning med salt, socker och kardemumma.

  3. Smält smöret, tillsätt mjölk och kesella och blanda ner det i mjölblandningen. Arbeta ihop till en smidig deg. Sätt ugnen på 225 grader.

  4. Kavla degen till en rektangel på mjölat bakbord. Bred på fyllningen. Rulla samman till en rulle och skär den i bitar. Eller vik kakan dubbel och skär remsor. Snurra remsorna lätt och gör knutar.

  5. Lägg bullarna på bakplåtspappersklädd plåt och låt vila under bakduk cirka 15 minuter.

  6. Vispa samman ägg och mjölk och pensla bullarna försiktigt. Strö över pärlsocker eller mandelflagor.

  7. Grädda i mitten av ugnen 6-8 minuter.

  8. Sikta över lite florsocker före serveringen.