Snabba frukostfrallor – recept

Foto: Jenny Grimsgård
Ingredienser
12 stycken
- 8 dl vetemjöl
- 2 dl grahamsmjöl
- 1 tsk salt
- 3 tsk bakpulver
- 1 ägg
- 5 dl vatten
Till pensling
- 1 ägg
- sesamfrön
Så här gör du
- Sätt ugnen på 200 grader. Blanda de torra ingredienserna i en skål, gör en grop i mitten och ha i ägget och cirka hälften av vattnet. Börja arbeta in mjölet, lite i taget. Tillsätt mer vatten efterhand tills du får en smidig deg.
- Häll upp degen på väl mjölat bakbord och dela den i 12 lika stora bitar. Rulla till runda och jämna bollar som du lägger på en bakplåtspappersklädd plåt. Pensla med ett uppvispat ägg och strö över sesamfrön.
- Grädda i mitten av ugnen cirka 15 minuter eller tills bröden fått fin färg. Servera frallorna nybakade.

Du kanske även gillar