Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Snabba frukostbullar utan jäst

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 860 st har redan röstat

Bytte ut 2 dl vetemjöl mot 2 dl grahamsmjöl.
Tillsatte också 2 msk chiafrön.

Ingredienser

10 Frallor
  • 5 dl Vetemjöl (du kan bra ersätta en del med andra mjölsorter)
  • 1 msk Bakpulver
  • 1/4 msk Salt
  • 2 msk Sirap
  • 2 1/2 dl Vatten

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 200 C
  2. Klä en plåt med bakplåtspapper
  3. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke
  4. Tillsätt sirap och vatten, rör om till en jämn deg
  5. Ta ut bollar av degen med hjälp av en sked och lägg på plåten Forma runda med mjöliga händer
  6. Grädda i mitten av ugnen i 12-15 minuter
  7. Servera nybakade med smör och ost
30 kommentarer om "Snabba frukostbullar utan jäst"
    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Sanna GS

      Eller hur! Nybakat bröd kan ju vara det godaste 🙂 /Stina, webbredaktör.

  • Gina Cinnamoni
    Gina Cinnamoni

    Mina blev helt platta :-/ Kan det vara pga glutenfritt vetemjöl? Fick tillsätta en massa extra mjöl men de ser ändå ut som pannkakor 🙁

  • Jeanette Wallmark
    Jeanette Wallmark

    Supergoda, jag penslade dem med smält smör efter att jag klippt ett kryss i toppen,
    Mmmmm, det tillför en frasighet i botten och bidrar till en bättre färg!

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Jeanette Wallmark

      Hej Jeanette, tack för bra tips! Det måste vi testa! Hälsningar Jorunn/webbredaktör Mitt kök

  • Cilla Cederberg
    Cilla Cederberg

    Mmmm goda . Jag hade gojibär i och svarta sesamfrön på toppen

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till 1335991

      Hej!
      Hela receptet bygger på att man ska slippa hålla på med jäsning, därav namnet ”Snabba frukostbullar utan jäst” 😀 Så det är bara att tuta och köra, lycka till!

      Mvh,
      Mitt kök-redaktionen

  • 1335991
    1335991

    Hej,nu har jag testat dom,och,helt okej,dock
    hade jag i 1 riven morot och lite muskonöt+
    att jag penslade bullarna med ägg.Snabbt gick
    det också,ska köra flera gånger!

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till 1335991

      Vad kul att du gillade dem! 🙂

      Mvh,
      Beatrice på Mitt Kök

  • Elin1
    Elin1

    Provade göra två gånger men blev bara kladd för mig. Vad gjorde jag för fel?

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Elin1

      Hej Elin,
      Vad tråkigt att höra att degen blev för kladdig. Vad använde du för mjöl i degen? Ibland krävs det nämligen lite måttjusteringar beroende på vilket mjölsort man använder sig av.

      Mvh,
      Mitt kök-redaktionen

  • Anna Glarner
    Anna Glarner

    Lättbakat o så gott! Jag bytte ut 2dl mjöl mot rågsikt o hade i 1 msk chiafrön samt penslade med smör som Jeanette skrev!!!

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Anna Glarner

      Hej Anna,
      Vad kul att du gillade brödet och att Jeanettes tips var till nytta!

      Mvh,
      Mitt kök-redaktionen

  • kosmo
    kosmo

    Tack för recept! Körde på 4 dl vetemjöl och 1 dl grahamsmjöl (fullkorn) och ca 1 msk chiafrön (+ en extra liten skvätt vatten för chiafröna). Mkt gott. Blev lagom till 9 bullar för mig.
    Tog ut dem efter halva tiden, skar kryss och skedade över smält smör blandat med en stor klyfta pressad vitlök. Blev supergott till tomatsoppan. 🙂
    Dessutom supersnabbt recept. Ugnen hann knappt bli varm innan bullarna var färdiga att stoppas in!
    /Dante

  • linny
    linny

    Hur länge håller dom?
    Är de som godast direkt/samma dag? Eller kan man göra dom dagen innan?

    • Ylva
      Ylva
      svar till linny

      Jag tycker dom är godast samma dag när dom fortfarande är lite ljumna. Längre än så har jag aldrig haft kvar mina så vet inte riktigt hur dom är dagen efter…

  • Petri Heikkinen
    Petri Heikkinen

    För mig blev det bara en stor hög med klister av degen. Fick bli en snus och kaffe istället 😂 P.S Jag bakar aldrig.

  • Markus Green
    Markus Green

    Mycket bra recept. Sjalv blandade jag i russin och anvande getinghonung istallet for sirap.
    T.o.m. karlar klarar detta.

    • Ylva
      Ylva
      svar till Markus Green

      Va kul att du gillar receptet! 🙂
      Vilken bra kombo med russin och honung.. det måste testas.

  • Ann-Sofi Högye
    Ann-Sofi Högye

    Kan man göra degen & ha i kylen över natten & baka dem på morgonen?

    • Ylva
      Ylva
      svar till Ann-Sofi Högye

      Kul att du tycker om dom!
      Jag vet faktiskt inte hur bakpulver ter sig i kyl.. Du får prova och skriva här sedan! 🙂
      Då dom går så snabbt att göra brukar jag svänga ihop frallorna medans ugnen blir varm!

  • Ann-Sofi Högye
    Ann-Sofi Högye

    Detta är hela familjens favoritfrukost bröd. Goda, snabba & enkla att göra!

  • Linda Dahlman
    Linda Dahlman

    barnen älskar dom :)brukar till helgen även ha i vitlök supergott 🙂

    • Ylva
      Ylva
      svar till Linda Dahlman

      Åh va roligt! 🙂
      Spännand med vitlök.. det får jag testa! 👍