Logga in här

Snabb smördegspizza med svamp, tryffelkräm och krasse

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 38 st har redan röstat

Ingredienser

4 personer

Bas

  • 1 paket färsk smördeg à 250 g
  • 125 g mascarpone (1/2 förpackning)
  • 2 dl riven lagrad ost, t. ex västerbottensost eller prästost
  • 200 g champinjoner

Sås

  • tryffelmajonnäs eller färdig tryffelkräm på burk

Topping

  • 1 förpackning smörgåskrasse à 50 g
  • ev. chiliflakes
  • svartpeppar

Så här gör du

  1. Bas: Sätt ugnen på 225 grader. Lägg ut smördegen på en klädd plåt. Fördela mascarponen jämnt över smördegen. Spara 1-2 centimeter runt kanterna. Lägg på osten jämnt över mascarponen. Rensa champinjonerna, skiva dem tunt och lägg dem på osten. Tillaga i mitten av ugnen tills osten har fått färg och kanterna har fluffat upp, 10-15 minuter.
  2. Topping: Klipp krassen över pizzan och toppa med peppar och majonnäs, eventuellt också en nypa chiliflakes.