Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Snabb råglimpa med hasselnötter & russin

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

1 bröd
  • 4 1/2 dl filmjölk
  • 1 dl mörk sirap
  • 1 dl hasselnötter
  • 1 dl russin, gärna gula eller gröna
  • 1 dl vetekross
  • 1 dl rågkross
  • 1 dl havregryn
  • 2 1/2 dl grovt rågmjöl
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1 1/2 tsk bikarbonat
  • 1 msk brödkryddor
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk anis

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda filmjölk och sirap i en bunke. Hacka hasselnötterna grovt. Blanda nötterna och russinen med de torra ingredienserna och blanda därefter ner filmjölken och sirapen.
  2. Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform. Fyll formen med smet och strö över lite havregryn.
  3. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i cirka 60 minuter eller till innertemperaturen är 96 grader. Prova med en sticka. Ta ut brödet och låt det svalna på galler.