Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Snabb cassoulet med kyckling

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 300 g kycklingfilé
  • 1 pkt bacon, cirka 140 g
  • 1-2 chorizokorvar, 150-200 g (eller annan kryddig korv)
  • 100 g färska champinjoner
  • 1 gul lök
  • matolja
  • 1 msk torkad timjan eller oregano
  • 1 msk torkad rosmarin
  • 1 vitlöksklyfta
  • cirka 800 hela eller krossade tomater
  • cirka 800 g konserverade vita bönor

Så här gör du

  1. Tärna kycklingen. Strimla baconen. Slanta chorizon. Dela stora champinjoner i mindre bitar. Finhacka löken.
  2. Hetta upp olja tillsammans med timjan och rosmarin. Fräs kött, svamp och lök tills kycklingen är färdig och löken är mjuk. Låt pressad vitlök fräsa med mot slutet.
  3. Häll ner tomaterna och bönorna och låt koka minst 5 minuter. Smaka av med salt och några rejäla drag med pepparkvarnen. Servera gärna cassouleten med rucolasallad och en bit gott bröd.