Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Smulpaj med rabarber och jordgubbar

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

8 portioner
  • 200 g mandelmassa, kylskåpskallt
  • 125 g smör, rumstempererat
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 krm flingsalt
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl mandelspån

Fyllning

  • ca 700 g rabarber
  • 250 g jordgubbar
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk maizena
  • 1/2 msk smör till formen

Till garnering och servering

  • florsocker
  • myntakvist eller plockade blad
  • vaniljglass

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Riv mandelmassan grovt. Tillsätt smör i klickar, socker, mjöl och salt, nyp ihop till en deg. Blanda i havregryn och mandelspån.
  3. Ansa och skär rabarbern i mindre bitar. Snoppa av och dela jordgubbarna. Blanda rabarber och jordgubbar med socker och maizena i en bunke. Lägg fyllningen i en smord pajform. Strö över smulpajdegen och grädda i mitten av ugnen 35–40 minuter tills den har fått fin färg.
  4. Garnera med siktat florsocker och mynta. Servera med vaniljglass.