Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Smulpaj med bär, pumpafrön och dinkel

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

Deg

  • 1 1/2 dl siktat dinkelmjöl
  • 1 1/2 dl dinkelflingor
  • 2 msk rörsocker
  • 100 g kallt smör
  • 1/2 dl pumpakärnor

Fyllning

  • 8-9 dl blandade färska bär
  • 2 msk rörsocker
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 tsk kanel

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Arbeta ihop ingredienserna till degen till en smulig massa, det går enklast med fingertopparna.
  3. Blanda försiktigt ihop ingredienserna till fyllningen.
  4. Fördela fyllningen i 4 portionsstora ugnsfasta formar, eller en stor. Smula över degen.
  5. Grädda pajerna i mitten av ugnen tills degen har fin färg, cirka 25 minuter.