Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Smulpaj med mandel, rabarber och jordgubbar

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Små söta portionspajer med smak av sommar. Servera med en kula vaniljglass på toppen.

Ingredienser

4 portioner
  • 150 g rabarber
  • 150 g jordgubbar
  • 1 msk potatismjöl
  • 0,5 dl råströsocker

Smuldeg:

  • 2 dl grynblandning, Axa
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl mandelspån
  • 2 msk råströsocker
  • 75 g smör

Servera med:

  • vaniljglass
  • mynta

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Smöra små ugnssäkra portionsformar. Skölj och skär rabarber och jordgubbar i tunna skivor. Blanda dem i en skål med potatismjöl och råströsocker. Fördela blandningen i pajformarna.
  2. Lägg grynblandning, vetemjöl, mandelspån och råströsocker i en skål. Finfördela smöret med fingertopparna i blandningen, tills den smular sig. Strö smuldegen över fyllningen. Grädda pajerna i mitten av ugnen, cirka 15 minuter. Servera med kula vaniljglass och dekorera med en kvist mynta.