Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Smulpaj med blandade bär

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 169 st har redan röstat

Ingredienser

8 bitar

Smuldeg

  • 180 g vetemjöl (3 dl)
  • 10 g vaniljsocker (1 msk)
  • 45 g strösocker (½ dl)
  • 3 g salt (½ tsk)
  • 100 g rumsvarmt smör

Fyllning

  • 250 g färska hallon
  • 250 g färska blåbär
  • 500 g färska jordgubbar
  • saften från 1 citron
  • 90 g strösocker (1 dl)
  • 12 g maizena majsstärkelse (1 msk)

Så här gör du

  1. Smuldeg: Värm ugnen till 200 grader, varmluftsfunktion. Blanda vetemjöl, vaniljsocker, strösocker och salt i en bunke. Dela smöret i bitar, lägg dem i bunken och nyp ihop alltsammans till en smulig deg med fingertopparna. Eller använd en matberedare.
  2. Fyllning: Skölj hallon och blåbär och lägg dem i en bunke. Skölj, snoppa och dela jordgubbarna. Lägg dem i bunken och ringla över citronsaften.
  3. Blanda strösocker och maizena i en skål och strö blandningen över bären. Blanda runt och häll bären i en pajform, 24 centimeter i diameter. Jämna till ytan och strö sedan över smuldegen.
  4. Grädda pajen mitt i ugnen i 25–30 minuter, eller tills den har fått en fin, gyllenbrun färg. Ta ut och låt svalna lite.