Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Smulpaj med äpple och röda vinbär

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 10 st har redan röstat

Ingredienser

1 paj
  • 2 dl havregryn
  • 2 msk kruskakli
  • 1 dl vetemjöl
  • 1/2 dl rårörsocker
  • 100 g smör
  • 8-10 dl äpple i bitar
  • 3 msk rårörsocker
  • 2 tsk kanel
  • 1 dl röda vinbär

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda havregryn, kruskakli, vetemjöl och socker och rör ihop.
  3. Tillsätt smöret i små bitar, rör ihop snabbt.
  4. Ta äpplebitarna (stora eller små efter smak) och blanda med socker och kanel. Blanda runt ordentligt så att socker och kanel kommer på alla äppelbitarna.
  5. Ta fram en ugnsfast pajform och fördela äppelblandningen över hela botten. Lägg till vinbären och fördela sedan smuldegen över hela ytan.
  6. Ställ in i ugnen och låt den gräddas i cirka 25 minuter, håll gärna koll så den inte bränns.
  7. Ta ut och njut!