Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Smörstekt tomatpasta

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

2 portion
  • 200 g bandpasta
  • 4 msk smör
  • 1 msk hounung
  • 500 g plommontomater
  • 1 st stor vitlöksklyfta
  • 1 kruka basilika
  • 2 dl riven pecorino eller parmesanost
  • salt och nymalen svartpeppar

Så här gör du

  1. Start med att koka upp pastavattnet. Salta och koka pastan al dente. Se till att pastan är klar när tomatsåsen är näst intill färdig. Smält smöret, krossa vitlöksklyftan, tärna tomaterna, riv osten och plocka basilikablad. Hacka nästan all basilika. Spara några fina blad till serveringen. Börja med att steka tomaterna med vitlöksklyftan tills dem börjar bli mosiga. Tillsätt honung och fräs ytterligare några minuter. Salta och peppra och tillsätt basilikan. ta upp vitlöksklyftan och släng den eller mosa den och tillsätt den till såsen igen. Häll av pastan och vänd ner i tomatsåsen. Tillsätt 3/4 av osten och bland runt i ca 1 min. Fördela pastan på två tallrikar. Toppa med resterade ost, basilikablad och nymald svartpeppar.