Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Smörstekt svamptoast – recept

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat
Smörstekt svamptoast – recept
Foto: Arla

Recept på svamptoast med färsk smörstekt svamp. Svamp behöver inte smaksättas med annat än salt och t ex timjan om den steks i rikligt med smör.

För smakens skull, stek gärna brödet i samma panna som svampen. Variera gärna svamp efter säsong.

Recept: Arla

Ingredienser

4 portioner

  • 4 skivor levain (eller annat ljust surdegsbröd)
  • 150 g portonbellosvamp
  • 150 g kantareller
  • 300 g ostronskivling
  • 1 schalottenlök
  • 125 g smör
  • 5 kvistar färsk timjan

Så här gör du

  1. Rensa svampen och dela den i mindre bitar.
  2. Skala och finhacka löken. Plocka bladen av timjanen.
  3. Smält 100 g av smöret i en varm stekpanna.
  4. Lägg ner svampen när smöret tystnat och stek den gyllene. Tillsätt lök och timjan. Smaka av med salt.
  5. Ta upp svampen ur stekpannan och tillsätt ytterligare 25 g smör.
  6. Stek brödet ca 3 min på varje sida.
  7. Lägg svampen på brödet och servera.
Du kanske även gillar