Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Smörstekt surdegsbröd med vikentomat, fetaost, rödlök & timjangremolata

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Jag tror mig bestämt kunna säga att det här förmodligen är världens godaste smörgås som trots all sin enkelhet gör stordåd för även den mest kräsna gommen. Servera den här ”mackan” som ett tilltugg på din nästa bjudning och jag lovar att dina gäster faller pladask.

Ingredienser

4 portioner
  • 4 skivor surdegsbröd
  • 3hg gourmettomater (viken eller körsbärstomater, de bästa du får tag i)
  • 200g fetaost
  • 1 rödlök
  • 1 citron
  • 2 vitlöksklyftor
  • färsk timjan
  • olivolja

Så här gör du

  1. Stek surdegsbrödet krispigt i smör på båda sidor, snåla inte med smöret. Skiva dem bästa tomaterna du får tag i och lägg på brödet. Smula över en god fetaost och strimla lite rödlök som du strör över.
  2. Riv vitlöken fint och riv även skalet från en citron, gärna ekologisk. Pressa ner saften och finhacka lite färsk timjan. Blanda upp med en skvätt olivolja. Ringla din gremolata över smörgåsen och servera.