Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Smörrebröd med stekt strömming

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 4 strömmingsfiléer
  • 1/2 msk sötstark senap
  • 1/2 msk hackad dill
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1/2 dl ströbröd
  • smör till stekning
  • salt
  • malen svart- eller vitpeppar

Dansk remouladsås

  • 2 dl majonnäs
  • 1/2 dl pickles
  • 2 msk gräddfil
  • 1 tsk curry

Till servering

  • 4 skivor danskt rågbröd
  • 4 salladsblad
  • 4 kokta potatisar
  • 1/2 rödlök
  • 3 msk rostad lök
  • smör till bröden

Så här gör du

  1. Stekt panerad strömming: Lägg upp hälften av strömmingarna på en plastskärbräda eller på ett fat med skinnsidan neråt.
  2. Spritsa eller bred på senap och strö över dill.
  3. Lägg på en strömming med skinnsidan uppåt på varje.
  4. Strö ut vetemjölet på ett fat.
  5. Vispa upp äggen med en gaffel i en djup tallrik.
  6. Strö ut ströbrödet på ett fat.
  7. Vänd strömmingsfiléer först i vetemjölet, sedan i äggvispet och sist i ströbrödet.
  8. Lägg smör i stekpannan och stek strömmingsfiléerna gyllenbruna på båda sidorna. Salta och peppra.
  9. Dansk remouladsås: Lägg majonnäsen i en skål, hacka eller mixa picklesen fint, blanda ihop alla ingredienserna till såsen.
  10. Servering: Bred smör på bröden. Lägg på salladsblad. Skiva potatisen och lägg potatisskivorna på salladen. Dela strömmingen på längden och lägg på potatisen. Skala och skär rödlöken i tunna klyftor. Toppa bröden med dansk remouladsås, rödlöksringar och rostad lök.