Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Smörrebröd med rostbiff, remouladsås och pepparrot

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 12 st har redan röstat

Ingredienser

4 stycken
  • 2 tunna skivor mörkt danskt rågbröd
  • 8 tunna skivor rostbiff
  • 2 msk kapris
  • 4 salladsblad
  • Smör att breda med
  • 4 msk grovriven pepparrot
  • 1 msk skivad schalottenlök (eller rödlök)
  • Remoulad:
  • 2 äggulor
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 1/2 dl rapsolja
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 krm gurkmeja
  • 1 msk finhackat äpple
  • 1 msk finhackad lök
  • 1 msk finhackad ättiksgurka
  • salt och vitpeppar

Så här gör du

  1. Till såsen: Mixa äggulor, vinäger, senap och gurkmeja med stavmixer.
  2. Tillsätt oljan droppvis och sedan i en fin stråle under oavbruten mixning tills röran tjocknat.
  3. Finhacka övriga ingredienser, blanda ned och smaka av med salt och vit eller svartpeppar.
  4. Dela brödskivorna på mitten. Bred dem med smör och lägg på sköljda salladsblad (klappa dem torra i handduk först).
  5. Lägg på rostbiffsskivorna i snurror och klicka på rejält med sås. Strö kapris och lök över och toppa med grovriven pepparrot.