Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Smörrebröd med rödspätta och äggremoulad

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Nystekt och spröd rödspättafilé med en smakrik och gyllengul topping – klart att det här är en favorit bland de danska smörrebröden.

Ingredienser

4 stycken
  • 4 rödspättafiléer
  • salt
  • nymald peppar
  • vetemjöl
  • 1 ägg
  • panko
  • smör
  • 4 skivor danskt rågbröd
  • hyvlad fänkål
  • citronklyftor

Remouladsås

  • 2 hårdkokta ägg
  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk crème fraiche
  • 2 tsk curry
  • 4 msk hackad saltgurka
  • 2 tsk hackad kapris
  • 4 msk hackat äpple
  • 2 msk gräslök
  • 2 msk persilja
  • salt

Så här gör du

  1. Skala och hacka äggen. Blanda med resten av ingredienserna till remouladen. Smaka av med salt.
  2. Salta och peppra fisken. Vänd i först mjöl, därefter i lätt uppvispat ägg och panko.
  3. Stek fisken frasig på båda sidor i smör. Låt svalna, men servera nystekt.
  4. Smöra brödskivorna och lägg på rödspättan. Toppa med en rejäl klick remoulad.
  5. Garnera med tunt hyvlad fänkål, en citronklyfta och kapris. Strö på hackad gräslök.