Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Smörrebröd med frasig rödspätta och picklesröra

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

4 skivor danskt rågbröd

  • 1 ⁄2 citron

  • 4 rödspättefiléer

  • 1 ägg

  • 1 dl vetemjöl

  • 2 dl panko ströbröd

  • salt och peppar

  • smör och olja att steka i
  • 1 ask krasse
  • 1 msk majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 1 ⁄2 tsk pressad citron
  • 1 dl finhackad ättiksgurka
  • 1 ⁄2 tsk dijonsenap
  • 1 ⁄2 dl finhackat äpple, gärna granny smith
  • 1 msk finhackad gräslök
  • salt och svartpeppar
  • Ev lite strösocker

Så här gör du

  1. Hacka krassen fint och blanda med övriga ingredienser till remouladen. Smaka av med salt, svartpeppar och eventuellt en nypa socker. Låt stå i kylskåp tills servering
  2. Salta och peppra fisken och vänd den först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och slutligen i panko.
  3. Stek fiskarna i en stekpanna med smör och olja i ca 2-3 minuter på varje sida eller tills de är gyllenbruna.
  4. Servera genom att breda bröden med smör, lägg på en spättafilé på varje brödskiva, lägg på en rejäl klick röra och avsluta med en citronklyfta. Servera genast.