Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Smörrebröd med currypocherat ägg & stekt fisk

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

4 PORTIONER
  • 4 danskt rågbröd smör
  • rucolasallad

Curryremouladsås

  • 1 ⁄2 dl pickles
  • 2 dl majonnäs
  • 1 tsk curry
  • 1 krm malen vitpeppar 1 krm salt

Currypocherat ägg

  • 7 dl vatten
  • 2 tsk curry 1⁄2 tsk salt
  • 2 tsk ättika
  • 4 ägg

Panerad fisk

  • 300 g sej eller kolja i fyra bitar
  • 1 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl ströbröd
  • smör till stekning

Så här gör du

  1. Curryremouladsås: Hacka picklesblandningen fint.
  2. Blanda ihop alla ingredienser till remouladsåsen.
  3. Currypocherat ägg: Koka upp vattnet med curryn, salt och ättika. Låt det sjuda ett par minuter.
  4. Knäck ett ägg i taget i en kopp och häll försiktigt ner i det varma vattnet, ett och ett.
  5. Låt äggen sjuda i 2-3 minuter. Lyft upp dem med en hålslev och lägg ner i en skål med isvatten.
  6. Panerad fisk: Knäck ägget i en djup tallrik. Vispa upp det lätt med en gaffel.
  7. Strö ut mjölet och ströbrödet i två olika tallrikar. Vänd fiskbitarna först i vetemjöl, sedan i ägget och sist i ströbrödet.
  8. Smält smöret i en stekpanna och lägg i fiskbitarna. Stek dem gyllenbruna på båda sidor.
  9. Servering: Bred smör på bröden, lägg på rucola, stekt fisk, pocherat ägg och remouladsås. Servera resten av såsen i en skål bredvid.