Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Smörgåstårta med skaldjur

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 24 st har redan röstat

Ingredienser

10 bitar
  • 12 vitt landgångsbröd utan kanter

Fyllning

  • 3 dl majonnäs
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl finhackad purjolök, det vita
  • 1/2 dl finhackad dill
  • 1 burk tonfisk i vatten
  • 2 msk chilisås
  • 1 msk citronsaft
  • salt och svartpeppar

Garnering

  • 500 g färska räkor
  • 4 ägg, hårdkokta
  • 1 huvudsallad
  • 1 msk smör
  • 3 msk majonnäs
  • 1/2 gurka, skivad på längden
  • 2 citroner, klyftor
  • dillvippor

Så här gör du

  1. Blanda samman majonnäs, crème fraiche, purjolök och dill i en bunke. Rör ner väl avrunnen tonfisk. Blanda noga så att tonfisken finfördelas. Smaksätt med chilisås, citronsaft och krydda med salt och peppar.
  2. Skala räkorna och skär äggen i klyftor. Skölj salladen.
  3. Lägg ut tre brödskivor till en avlång tårta eller forma till en rund. Bred på ett lager fyllning. Lägg på ett nytt lager med tre skivor bröd och bred på fyllning. Avsluta med ett lager bröd. Fram till hit går det bra att förbereda dagen innan och förvara i kylen väl plastat.
  4. Smöra ovansidan av brödet. Fördela ut salladsbladen ovanpå och runt om. Tryck till lätt. Fördela majonnäs i mitten av tårtan och en bit ut mot kanterna. Garnera med räkor, ägghalvor och skivor av gurka och citron. Avsluta med dillvippor.