Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Smörgåstårta med skagenröra och avokado

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 31 st har redan röstat

Enkelt recept på en fantastiskt god smörgåstårta med klassisk skagenröra och avokado. Perfekt att servera på födelsedag, en buffé eller till Sveriges nationaldag 6 juni.

Presenteras av Polarbröd: Detta är ett redaktionellt recept från Mitt kök som ingår i ett ämne som Polarbröd valt att sponsra. Företaget har inget inflytande över receptets innehåll. Polarbröd har valt att sponsra detta recept då de har ett bröd som passar utmärkt till just denna smörgåstårta.

Ingredienser

6 portioner
  • 2 st Polarbröd jubileumskaka à 400 g

Skagenröra/fyllningen

  • 1 kg skalade räkor
  • 2 dl majonnäs, helst hemgjord
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 knippe färsk dill
  • 1 citron (saften)
  • 2 krm salt
  • 2 krm svartpeppar

Översta lagret

  • 1 dl crème fraîche
  • 1 dl majonnäs

Garnityr

  • avokado
  • kokta ägg
  • färsk dill
  • tunna citronskivor
  • skalade räkor
  • löjrom

Så här gör du

  1. Gör skagenröran: Blanda majonnäs och crème fraîche med hackad dill, citronsaft. Smaka av med salt och peppar. Vänd sedan försiktigt ner räkorna.
  2. Bred ut skagenröra på första och andra lagret bröd.
  3. Bred ut crème fraîche- och majonnäs-blandningen på översta lagret.
  4. Skär avokado i tunna klyftor och citronen i tunna halvmåneformade skivor.
  5. Garnera med avokado, citronskivor, räkor, dillkvistar och några klickar löjrom. Klart!