Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Smörgåstårta med lax

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 32 st har redan röstat

Ingredienser

10 bitar
  • 12 vitt landgångsbröd utan kanter

Fyllning

  • 200 g varmrökt lax
  • 1/2 gurka, skalad och finhackad
  • 50 g ärtor
  • 1 rött äpple, skalat och finhackat
  • 1/2 purjolök, (det vita) finhackat
  • 1 knippe dill, finhackad
  • 1 knippe persilja, finhackad
  • 2 dl majonnäs
  • 2 dl gräddfil
  • salt och svartpeppar

Garnering

  • 1 ask färskost
  • 300 g kallrökt lax
  • 3 ägg, hårdkokta
  • 100 g ishavsrom eller löjrom
  • dillvippor, citronklyftor och krasse

Så här gör du

  1. Lägg ut två skivor bröd som botten till en avlång tårta eller forma som till en rund.
  2. Blanda samman alla ingredienser till fyllningen till en jämn smet. Bred ut över brödskivorna. Varva bröd och fyllning. Avsluta med ett lager bröd. Plasta och ställ i kylen, gärna över natten.
  3. Bred ut färskost över tårtbotten. Täck med laxskivor. Garnera med äggklyftor, ishavsrom, dill, citronklyftor och krasse.