Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Smörgåstårta med kyckling och frukt

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

8 portioner
  • 8 skivor landgångsbröd

Fruktfyllning:

  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk fransk senap
  • 1 burk fruktcocktail i juice, 415 g
  • 1 äpple
  • salt, peppar

Kycklingfyllning:

  • 300 g fryst grillad salladskyckling
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1/2 dl majonnäs
  • 1/2 dl mango chutney
  • salt, peppar

Till garnering:

  • 2 dl crème fraiche
  • 1/2 dl majonnäs
  • 1 huvud grönsallat
  • 70 g kallrökt och lufttorkad skinka
  • röda kärnfria vindruvor
  • 1 ask physalis
  • 1/2 galiamelon
  • cocktailtomater
  • gurkskivor

Så här gör du

  1. Skär brödskivorna kantfria. Lägg 2 ½ brödskivor intill varandra till en kvadrat på ett fat. Putsa till kanterna, så det stämmer.
  2. Fruktfyllning: Vispa crème fraichen tjock i en bunke. Smaksätt med senap. Öppna och sila av juicen från burken med fruktcocktail. Blanda ner frukten plus urkärnat och tärnat äpple. Smaka av med salt och peppar. Bred fyllningen på brödlaget. Täck med de sista 2 ½ brödskivorna tvärs över det förra lagret.
  3. Kycklingfyllning: Tina kycklingen och hacka i mindre bitar. Blanda samman yoghurt, majonnäs, mango chutney och kyckling. Smaka av med salt och peppar. Bred fyllningen på brödbotten. Täck med 2 ½ brödskivor tvärs över det första lagret.
  4. Vispa crème fraichen tjock till garneringen och blanda med majonnäs. Smaka av med salt och peppar. Bred ovanpå och runt kanterna på tårtan. Plasta och ställ i kylen några timmar eller till nästa dag. Garnera med salladsblad runt kanterna. Lägg kallrökt och lufttorkad skinka runt kanten med valnötskärnor, tomater och gurkskivor. Lägg vindruvor i mitten och physalis runt om. Gör kulor av galiamelon och lägg överst. Toppa med bladpersilja.