Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Smörgåstårta från italien med salami & pinjenötter

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

12 bitar
  • 1 ganska stort lantbröd eller surdegsbröd, cirka 20 × 35 centimeter

Tomat- & pinjenötsfyllning

  • 150 g soltorkade tomater, avrunna
  • 6 dl turkisk yoghurt
  • 100 g pinjenötter
  • 1 citron, finrivet skal
  • salt och peppar

Oliv- & Philadelphiafyllning

  • 150 g Philadelphiaost
  • 100 g gröna oliver med pimiento, avrunna
  • salt och peppar

Till garnering

  • 200 g salamiskivor
  • 1/2 burk marinerade kronärtskockor
  • 100 g gröna oliver, avrunna
  • 2 msk pinjenötter
  • bladpersilja eller annan ört

Så här gör du

  1. Skär tomaterna i riktigt små bitar och blanda dem med turkisk yoghurt, pinjenötter, citronskal, salt och peppar i en bunke.
  2. Mixa Philadelphiaost och gröna oliver i en annan bunke med höga kanter. Använd en stavmixer eller en matberedare. Salta och peppra.
  3. Skär bort den hårda bottnen på brödet, det ska inte användas. Dela resten av brödet på längden så att det blir 3 ganska tunna bottnar. Den översta skorpan av brödet kommer du inte heller att använda.
  4. Lägg den nedre bottnen på en bricka. Bred på knappt 2/3 av tomat- och pinjenötsfyllningen.
  5. Täck med en botten till och bred på oliv- och Philadelphiafyllningen. Avsluta med den sista botten och resten av tomat- och pinjenötsfyllningen.
  6. Gör rullar av salamin och lägg dem ovanpå tillsammans med avrunna kronärtskockor, oliver och pinjenötter. Avsluta med att lägga på bladpersilja eller annan ört.