Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Smörgåstårta

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

Gräddfil/Majonnäs-röra:

  • 10 dl Gräddfil
  • 1,5 dl Majonnäs
  • 1 nypa Salt
  • 1 nypa Peppar

Lager 1:

  • 400 g Leverpastej
  • 400 g Bostongurka
  • 1-2 dl Gräddfils/majonnäs-röran

Lager 2:

  • 14 st Ägg
  • 1,5 dl Kaviar
  • 1-2 dl Gräddfils/majonnäs-röran

Lager 3:

  • 600 g Mjukost Skinka
  • 400 g Rökt skinka, skivad
  • 1-2 dl Gräddfils/majonnäs-röran

Dekoration:

  • 300 g Skivad ost
  • 400 g Skalade räkor
  • 300 g Skivad skinka
  • 1 knippe Vindruvor
  • 1 st Citron
  • 10 st Pärltomater
  • 1 st honungsmelon
  • 1 st Gurka

Bröd:

  • 48 st Formfranska, antal skivor

Så här gör du

  1. Skär av kanterna på formfranskan. Akta så att inte brödet blir att ligga framme och torka.
  2. Blanda i ordning gräddfils/majonnäsröran.
  3. Blanda i ordning resterande lager så att det kan bli lätt att bre ut rörorna på brödet.
  4. Lägg 4 x 3 stycken skivor formfranska på en bricka så varje lager blir 12 stycken. Bred på lager 1
  5. Lägg nästa brödlager så att skarvarna på brödet inte blir på samma ställe. Lägg på lager 2 och fortsätt att göra lika med lager 3. Avsluta med ett lager bröd
  6. Bred över gräddfils/Majonnäsröran över hela smörgåstårtan. Plasta in och låt smörgåstårtan vila över natten.
  7. Dekorera genom eget tycke och smak en stund innan gästerna kommer.