Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rödkål – enkelt recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 26 st har redan röstat

Rödkål är enkelt att tillaga och blir ett gott tillbehör till både julmat och fågelrätter. Vill du ha den lite sötare lägger du bara i 1-2 msk sirap när du steker rödkålen mjuk. Blir en mycket god kålsallad på ett kick.

Ingredienser

8 portioner
  • 400 g rödkål
  • 50 g smör
  • 3 msk olivolja
  • 1 krm malen kryddnejlika
  • salt och peppar

Till garnering

  • 50 g torkade tranbär
  • 50 g rostade solrosfrön

Så här gör du

  1. Strimla rödkålen och fräs lätt i smör och olivolja. Krydda med kryddnejlika, salt och peppar.
  2. Lägg upp kålen i en salladsskål och dekorera med tranbär och solrosfrön.