Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rödkål – enkelt recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 8 st har redan röstat

Rödkål är enkelt att tillaga och blir ett gott tillbehör till både julmat och fågelrätter. Vill du ha den lite sötare lägger du bara i 1-2 msk sirap när du steker rödkålen mjuk. Blir en mycket god kålsallad på ett kick.

Ingredienser

8 portioner
  • 400 g rödkål
  • 50 g smör
  • 3 msk olivolja
  • 1 krm malen kryddnejlika
  • salt och peppar

Till garnering

  • 50 g torkade tranbär
  • 50 g rostade solrosfrön

Så här gör du

  1. Strimla rödkålen och fräs lätt i smör och olivolja. Krydda med kryddnejlika, salt och peppar.
  2. Lägg upp kålen i en salladsskål och dekorera med tranbär och solrosfrön.