Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

S’more kladdkaka

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 36 st har redan röstat

Ingredienser

12 bitar

Kladdkaka

  • 150 g smör
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • smör till formen

Fyllning

  • 100 g mörk choklad
  • 1 dl vispgrädde
  • 2–3 digestivekex

Marängtäcke

  • 4 äggvitor
  • 1 dl vatten
  • 2 ½ dl strösocker

Så här gör du

  1. Kladdkaka: Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj en springform eller en pajform, 22 centimeter i diameter, med helbotten.
  3. Smält smöret.
  4. Rör ihop ägg och socker lätt i en bunke.
  5. Blanda ihop vetemjöl, kakao, vaniljsocker och salt och rör ner i äggsmeten tillsammans med smöret.
  6. Häll upp smeten i formen och grädda mitt i ugnen i cirka 17 minuter. Låt kakan svalna.
  7. Fyllning: Hacka chokladen och lägg den i en bunke.
  8. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Rör tills alla choklad smält. Låt svalna.
  9. Häll chokladkrämen över kakan, smula över kexen och låt den stelna i rumstemperatur, det tar ett par timmar.
  10. Marängtäcke: Häll upp äggvitorna i en torr och ren bunke eller i en hushållsmaskin.
  11. Koka vatten och socker till 121 grader. Börja vispa upp äggvitan i hushållsmaskinen eller med en elvisp när sockerlagen har kommit upp i 110 grader.
  12. Häll sockerlagen i en fin stråle över äggvitorna under vispning. Vispa i ett par minuter, sänk hastigheten och vispa tills marängen svalnat.
  13. Bred marängen över chokladkrämen. Bränn med en gasolbrännare.