Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Smördegssnittar med löjrom

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Härliga små aptit­retare som går bra att förbereda, bouchéerna kan bakas dagen före

Ingredienser

40 stycken
  • 1 rulle kavlad smördeg, kylvara (250g, cirka 25 x 35 cm)
  • 100 g neutral färskost, till exempel Philadelphia
  • 1 dl crème fraiche, 34 %
  • 20-25 stora räkor, skalade
  • cirka 100 g löjrom
  • finhackad gräslök

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Rulla ut smördegen på en skärbräda och ta ut rundlar, cirka 5 centimeter i diameter, med kakmått eller glas. Knåda ut degresterna och kavla ut igen så får du ut ännu fler rundlar.
  2. Lägg på bakpapperklädd plåt och nagga med gaffel. Sätt plåten mitt i ugnen med en annan plåt på falsen ovanför så att rundlarna bara kan stiga lite grann.
  3. Grädda i 11–12 minuter tills rundlarna är genomgräddade.
  4. Blanda ost och crème fraiche till en smidig massa. Hit kan man förbereda.
  5. Till servering: Bred ostkrämen på rundlarna, toppa hälften med räkor, hälften med löjrom och strö finhackad gräslök över.