Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Smördegspizza med spenat, svamp & parmesan

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Spenat, karljohansvamp, parmesan och pinjenötter blir gott på smördegsbotten. Karljohansvamp kan bytas ut mot färska champinjoner.

Ingredienser

12 bitar
  • 1 förpackning kyld, utkavlad smördeg

Topping:

  • 150 g babyspenat
  • 3 msk olivolja
  • 4-5 medelstora karljohansvampar, frysta och tinade
  • salt och peppar
  • 5 dl riven pizzaost
  • flingsalt och svartpeppar
  • 1/2 dl rostade pinjenötter
  • 1 dl flagad parmesan

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Fräs spenaten i en msk av oljan i en stor kastrull cirka 1 minut. Låt kallna.
  3. Skiva svampen och fräs den i resten av oljan cirka 15 minuter. Rör om då och då.
  4. Rulla ut smördegen tillsammans med pappret på en plåt. Strö över pizzaosten. Lägg på spenat och svamp. Salta.
  5. Grädda pizzan i mitten av ugnen i 12–15 minuter eller tills pizzan fått vacker färg. Peppra. Toppa med nötter och flagad parmesan.