Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Smördegskanelbullar

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

6 stycken
  • 4 plattor fryst smördeg
  • 25 g tunnhyvlat smör
  • strösocker, kanel
  • 1 ägg
  • pärlsocker

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Tina smördegsplattorna i rumstemperatur ca 20 minuter.
  3. Lägg ihop dem två och två, kortsida mot kortsida.
  4. Toppa plattorna med tunt hyvlat smör. Strö över socker och kanel och rulla ihop.
  5. Skär varje rulle i 3 skivor och lägg dem i bullformar.
  6. Pensla med uppvispat ägg och garnera med pärlsocker.
  7. Grädda i mitten av ugnen 25-30 minuter eller tills de är genomgräddade och fått fin färg.