Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Smördegsinbakad kassler med vitlöksost

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 23 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner
  • 1 pkt färsk smördeg
  • 6 kassler
  • 0.5 dl finhackad gräslök
  • 1 dl crème bonjour vitlöksost
  • 1 st uppvispat ägg

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Rulla ut smördegen och låt ligga i 10 minuter i rumstemperatur. Skär sedan smördegen i 6 lika stora rektanglar och bred på en klick vitlöksost vid kortändan av varje rektangel. Lägg på en skiva kassler, ytterligare en klick vitlöksost och toppa med den hackade gräslöken. Vik sedan den ena kortsidan av smördegen mot den andra så att det bildas ett litet paket. Nyp ihop kanterna på smördegen och gaffla kanten också så att den håller helt tätt. Pensla alla smördegspaketen med det uppvispade ägget och tillaga sedan i mitten av ugnen i ca 20 minuter, då ska smördegen ha en fin gyllenbrun färg och vara frasig. Ta ut och låt svalna lite på galler innan du serverar den.