Logga in här

Smördegsflan med yoghurt & bär

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 10 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 förpackning färsk smördeg
  • 1 äggula
  • 1 tsk vatten

Topping

  • 3 dl tjock yoghurt, gärna rysk
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk florsocker
  • 1 dl blåbär
  • 2 dl hallon
  • 3–4 jordgubbar, delade
  • myntablad

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rulla ut smördegen tillsammans med papperet på en plåt. Vik en cirka 1 ½ cm bred kant runtom smördegen. Nagga degen med en gaffel och pensla med gulan vispat med vattnet. Grädda i mitten av ugnen i 10-15 minuter eller tills flarnen fått fin färg. Låt kallna helt.
  3. Mät upp yoghurt i en bunke och vispa i grädden, 2 msk i taget, använd elvisp. Bred yoghurtkrämen på flanen och sikta över hälften av florsockret.
  4. Garnera med bär och myntablad. Sikta över resten av florsockret.