Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Smördegsflan med getostkräm och tomatsalsa

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

6 bitar
  • 1 förpackning färsk smördeg
  • 1 äggula
  • 1 tsk vatten

Topping

  • 250 g bredbar getost
  • 2 dl crème fraiche
  • 350 g cocktailtomater
  • 1/2 kruka basilika
  • 1/2 dl plockad bladpersilja
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rulla ut smördegen tillsammans med papperet på en plåt med bakplåtspapper. Skär ut en cirka 1 ½ centimeter bred kant runtom smördegen. Nagga degen med en gaffel och pensla med gulan vispat med vattnet. Grädda i mitten av ugnen cirka 15 minuter eller tills den är genomgräddad och fått fin färg. Låt kallna.
  3. Topping: Lägg getosten i en bunke och vispa den slät. Tillsätt crème fraiche och vispa ihop.
  4. Dela tomaterna. Strimla basilikan och persiljan. Lägg tomater och örter i en bunke. Ringla över oljan. Salta och peppra. Blanda ihop.
  5. Bred ut krämen över smördegen, utom i kanterna. Toppa med tomatsalsan.