Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Smördegsbullar med blåbärsfyllning

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

6 stycken
  • 1 förpackning utkavlad färsk smördeg
  • 1 äggula
  • 1 tsk vatten
  • 3 dl frysta blåbär
  • 1 tsk potatismjöl
  • 1 dl crème fraiche
  • 4-5 msk strösocker

Till garnering

  • florsocker

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Rulla ut smördegen tillsammans med bakplåtspapperet och lägg den på en plåt. Stansa ut 6 rundlar med ett kakmått eller glas, cirka 11 centimeter i diameter. Nagga smördegsbottnarna med en gaffel och pensla med äggulan som vispats med vatten.
  3. Blanda de frysta blåbären med potatismjölet och lägg dem i mitten på bottnarna, spara en kant runtom. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 15 minuter.
  4. Blanda crème fraiche och socker till sockret smält. Klicka krämen över bären och låt bakelserna kallna. Sikta över florsocker.