Smoothie bowl med körsbär

Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Ingredienser
4 portioner
- 500 g körsbär, frysta urkärnade
- 250 g kvarg
- 1 msk flytande honung
- 4 dl grekisk yoghurt eller havreyoghurt
Hasselnötsgranola
- 2 dl havregryn
- 1 dl hampafrön
- 1 msk chiafrön
- 2 dl hasselnötter
- 2 msk flytande honung
- 2 msk rapsolja
- ½ dl kokoschips
Tillbehör
- Färska bär, till exempel körsbär, blåbär och vinbär.
- Garnera eventuellt med ätliga blommor
Så här gör du
- Hasselnötsgranola: Sätt ugnen på 160 grader. Blanda alla ingredienser och lägg ut på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in mitt i ugnen i cirka 15-20 minuter. Vänd runt allt under tiden så att den blir jämnt rostad. Ta ut plåten och låt svalna.
- Smoothie bowl: Mixa körsbären, kvargen och honungen. Häll upp i skålar och blanda med yoghurt så att det blir marmorerade.
- Servering: Lägg på bär och granola.

Du kanske även gillar
Populära recept