Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Smashed Sweet Potato with Garlic Oil, Spring Onion & Sea Salt

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Somrigt, lättillagat, hälsosamt och vegetariskt. Om du är trött på, eller vill testa något nytt alternativ för den vanliga potatisen, så måste du ta och testa “krossad” sötpotatis” med vitlöksolja, vårlök och flingsalt. Denna sido- eller veganska huvudrätt är perfekt att servera till sommarbuffén eller som tillbehör till kött, kyckling eller veg alternativ.

Läs mer på 100kitchenstories.se eller instagram 100kitchenstories .

Ingredienser

4 portioner
  • 2 stora st Sötpotatis
  • 2 st Pressade vitlöksklyfotr
  • 1 st Mindre vårlök
  • Olivolja
  • Örtsalt eller flingsalt

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Tvätta dina potatisar och skala bort möjliga knölar.
  3. Skär dina sötpotatisar antingen i fyra bitar eller ringar, beroende på hur du vill servera det senare. Om du vill servera till många människor (t.ex. för buffé) så rekommenderas ringar, annars kan du skära de i ett fåtal bitar.
  4. Lägg bitarna på en bakplåt. Ringla över lite olivolja och sätt in i ugnen för ca 15', beroende på tjocklek, tills potatisen är mjuk.
  5. Blanda olivolja med din pressade vitlök. Skär din vårlök i mindre bitar.
  6. Använd en gaffel för att pressa/mosa din potatis lätt. Ringla över vitlöksoljan. Strö på vårlöken och flingsalt eller örtsalt.
  7. Strö på flingsalt eller örtsalt, samt vårlöken. Servera som en del av din sommarbuffé, till kött, kyckling eller vegetariskt alternativ.