Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Smarrig ananaskaka



Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

10 bitar

  • 250 g smör rumsvarmt

  • 3 dl strösocker

  • 4 ägg

  • 1 färsk ananas eller 2 dl krossad avrunnen ananas

  • 2 tsk vaniljsocker
  • 
2 tsk bakpulver

  • 5 1/2 dl vetemjöl

  • 50 g grovt hackad mandel

  • 50 g grovt hackad vit choklad

  • ströbröd och smör till formen


Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Smöra och bröa en långpanna.

  3. Använd elvisp och vispa smör och socker ljust och fluffigt. Tillsätt äggen ett i taget och fortsätt att vispa.

  4. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver för sig. Rör i mandel och chokladbitar i mjölet.

  5. Skala och skär ananasen i sockerbitsstora bitar.

  6. Rör ned mjölblandningen i äggvispet och rör till sist ned ananasbitarna eller det avrunna krosset.

  7. Grädda kakan i ugnen cirka 60 minuter i nedre halvan av ugnen.

  8. Vänta tio minuter och stjälp sedan upp den och låt den svalna på galler.